Bengalkatten Benny og springeren Matisse  
   

Bogen tager udgangspunkt i forfatterens egne to katte, Benny og Matisse, som faktisk ikke engang er helt ægte bengaler, men det glemmer man hurtigt, da de to katte ligner de "ægte" til forveksling, både i udseende og adfærd. Og de kan vel ikke gøres ansvarlige for deres mors lille sidespring!

Med stor viden om katte og med masser af humor, fortæller Niels Blædel i bogens hoveddel mange sjove, mærkelige og bevægende beretninger det katteliv, som Benny og Matisse lever og ikke mindst beretningen om, hvordan de to katte endte i hans hjem. Ikke mange har, som forfatteren, viden og evne til at forstå, hvad der rører sig i et kattesind eller til at beskrive, hvad det dog er, der fascinerer os så meget ved disse små individualister, som alle katte jo er.

Der er en underholdende, men korrekt gennemgang af, hvordan bengalracen så dagens lys første gang. Bogen er illustreret af mange spændende billeder af de to katte og til slut har opdrættere fra Bengalklubben Danmark leveret fine billeder til bogens store "Bengal-album". Bogen kan med stort udbytte læses af alle katteinteresserede, for sandheden er jo, at i mørket er alle katte grå :-) Det er svært at lægge den fra sig, før man er gennem alle 103 sider.

Forfatteren Niels Blædel har i en menneskealder, sammen med sin kone, tegneren Strit Blædel, ejet og drevet Forlaget Rhodos, som er prisbelønnet for bøger af meget høj kvalitet. Han har skrevet flere videnskabelige værker samt "Naturkalenderen" og har tidligere udgivet en bog om katte, "Den smilende kat".

Bogen koster kr. 148,00. Ikke dårligt for en solidt indbundet bog i en god kvalitet!