Gode råd når du vælger din Bengal killing  
   

Det er ikke kun en eller flere nye familiemedlemmer du vælger. Du vælger også opdrætteren. Nedenfor har vi listet nogle ting som er gode at være opmærksom på:

Er opdrætteren åben og imødekommende?
> Det er vigtigt at du føler du får svar på dine spørgsmål. En god og kyndig opdrætter brænder for sit opdræt og vil hellere end gerne dele sin viden og begejstring med dig. Det er også naturligt for opdrætteren at invitere dig hjem for at møde killingerne.

Har opdrætteren et godt kendskab til racen, og kan rådgive og vejlede om alle aspekter af kattehold?
> Opdrætteren er det bedste sted at få viden om sin nye kat. Måske kender du ikke noget til racen, og har brug for at vide hvad der er specielt for din nye kat. Det kan fx være kattens adfærd, udvikling, sundhed og ikke mindst nuanceret i forhold til Bengalen.

Hvordan ser katteriet ud?
> Er der rent hvor killingerne bor. Er der for mange katte på et for lille areal. Er alle katte sunde og raske (også de voksne). I modsætning til andre arter findes der blandt katte mange virussygdomme som det er vigtigt at undgå - især i et opdræt. Katte bliver ikke forkølede! En kat (og især en killing) med fx snot og/eller et betændt øje er dårlig nyt og tegn på, at der er noget galt. Er én killing syg, er det sandsynligt at alle er smittet.

Hvordan er killingerne?
> Er de trygge og tillidsfulde omkring mennesker. Er de sunde og af normal størrelse. Er de vågne og livlige. En sund og normal killing er tryg ved mennesker og nysgerrig på livet. De kan godt være forsigtige overfor ukendte ting, men skal altid overvindes af deres egen nysgerrighed. Killinger er aktive når de er vågne. Ligger en killing stille hen eller virker nedtrykt, er der noget galt.

Følger der stamtavle, sundhedsbog og kontrakt med din nye killing?
> Hvis nej, så er opdrætteren useriøs!

Tilbyder opdrætteren hjælp når du har fået killingen hjem?
> Det vil være ganske naturligt for enhver seriøs opdrætter.